Berlijn 2019

7 Juni was het dan eindelijk zover. Rond 4 uur vertrokken dames 2 en u16 richting Berlijn. Eenmaal gearriveerd om 11 uur s ’avonds, kon er snel gesetteld worden in de klaslokalen waar geslapen werd, snel een planning gemaakt voor de eerste dag. Beide teams hadden de wekker niet nodig en konden rustig de tijd nemen om naar het ontbijt te gaan. Dames 2 zou de zaterdag 3 poulewedstrijden spelen en voor u16 stonden er 2 op het programma.

Dag 1 (zaterdag)

Dames 2 mocht als eerste aantreden. Om 10.30 was het dan zover. U16 zat langs de kant om de dames aan te moedigen. De tegenstander speelde snel basketbal, even wennen voor dames 2, maar ze gaven de winst nog niet uit handen. In de tweede helft wilde dames 2 sneller spelen dan de tegenstander wat ze tegen begon te werken. De wedstrijd werd ook verloren met 18-44.

Snel even lunchen en toen was het voor dames 2 alweer tijd om zich op te maken voor de 2ewedstrijd.  Er werd een erg leuke wedstrijd gespeeld die onnodig spannend werd. Met een uitslag van 26-27 is de eerst gewonnen wedstrijd voor dames 2 een feit.

Vervolgens was het de beurt aan dames 2 om de u16 te gaan aanmoedigen. Vanaf het eerste moment staat iedereen op scherp en word de ene fastbreak na de andere gelopen. De wedstrijd is uiteindelijk gewonnen met 15-46.

Er was niet veel tijd om te eten, maar na een snelle hap maakt dames 2 zich klaar voor wedstrijd nummer 3. Dames 2 schatte van tevoren een spannende wedstrijd in, later bleek dat niet geheel nodig te zijn geweest. De dames gingen voortvarend van start. Iedereen zat goed in de wedstrijd en in tegenstelling tot de 1ewedstrijd ging het scoren hier makkelijk. De 3ewedstrijd weet dames 2 te winnen met 18-37, dit hield in dat dames 2 zou gaan spelen voor plek 1 tot en met 16.

Spullen pakken en op naar de u16 die mochten nog spelen om 21.00. De tegenstander van ze had met een paar punten gewonnen van het team waar ze eerder tegen hadden gespeeld. Wat zij in die wedstrijd gedaan hadden is nog niet helemaal duidelijk, wat wel duidelijk is dat ze het heel spannend hebben gemaakt maar wel gewonnen hebben met 27-26. Dit hield in dat u16 de kwartfinale bereikt hadden.

Met enige tegenzin maakte iedereen zich klaar voor de nacht. U16 kwam nog eventjes buurten bij dames 2 op de kamer, maar uiteindelijk had iedereen het bed gevonden.

Dag 2 (zondag)

De zondag werd uiteraard ook begonnen met een goed ontbijt. Om 11.15 speelde u16 de eerste wedstrijd van de zondag. Wederom direct vanaf het begin klaar staan met elkaar om de winst binnen te slepen. Een prachtige wedstrijd om te zien. Dames 2 was er weer om aan te moedigen.  De tegenstanders waren als goed team ingeschat, maar u16 wist te winnen met 12-33. Hiermee wisten ze de halve finale te bereiken.

Door de korte nacht en de energie de ze hadden gegeven in de wedstrijd ging u16 even naar de slaapkamer om de nodige rust te pakken. Om 12.45 was het aan dames 2 weer de beurt om aan te treden. Doordat ze 2ein de poule waren geworden moesten ze tegen een nummer uit de andere poule, wederom ging het begin gelijk op. Dames 2 wist halverwege niet uit een dipje te komen en daardoor ging de wedstrijd verloren met 21-37.

Om 16.30 werd er wederom een wedstrijd gespeeld door dames 2. Door de verloren wedstrijd eerder deze dag speelden ze nu voor plek 9 tot 16. Zaterdag avond moest dames 2 tafelen bij de tegenstander van dit moment. Een kleine inschatting van hoe het lopen zal was gemaakt. Wederom ging de wedstrijd gelijk op, een dipje deed ze de jas om. De wedstrijd ging verloren met 50-38

Even bijkomen en door naar de u16 die de halve finale zou spelen. Hoe verder je het toernooi komt, hoe spannender de wedstrijden meestal worden, omdat de beste teams de finale spelen. Spanning op de gezichten was af te lezen, maar er was ook concentratie vanaf het eerste moment. Dit maakt de u16 een sterk team. Met een mix van concentratie en plezier wisten ze ook deze wedstrijd te winnen met 53-33. De finale was een feit.

Voor u16 zat de dag erop, maar dames 2 mocht nog een keer aantreden. Deze wedstrijd moest gewonnen worden, wilden ze de u16 aan kunnen moedigen in de finale. Vooraf een lolletje met de tegenstander makend dat wij met 9 waren en zij met 6. Rennen, rennen, rennen was het idee. Maak ze moe. Dit ging niet zonder slag of stoot, maar dames 2 wist wel te winnen met 28-36. Dit is mede gelukt dankzij de aanmoediging van u16. Snel douchen en er een gezellige avond van maken. Niet al te lang, want om 6 uur ging de wekker om alles op te ruimen en naar de eerste wedstrijd te gaan.

Dag 3 (maandag)

Om 8.50 stond dames 2 klaar om te beginnen voor plek 13. Fanatiek gingen ze van start. De hele wedstrijd hebben ze weten voor te staan. Door een aantal makkelijke pogingen gingen er een aantal 3punters er bij de tegenstander in. De wedstrijd werd verloren met 33-28. Dames 2 heeft hiermee een 14 plek weten te halen. Enigszins teleurgesteld werden de spullen gepakt en snel naar u16 gegaan.

Precies op het moment van beginnen van de wedstrijd kwam dames 2 binnen. Alle ogen waren even op de aanmoedigende dames gericht, waar kwam dat op eens vandaan? Strakke koppen waren er te zien op het veld. Een goed begin met een aantal fastbreaks waarna de score lang hetzelfde bleef. De tegenstander kwam uit Berlijn zelf en had ook aardig wat toeschouwers, maar daar trokken de meiden van u16 zich weinig van aan. Als team stonden ze op het veld en als team is het feestje gevierd dat ze gewonnen hadden met 21-38. U16 wint de finale en gaat met de beker terug naar Tubbergen.

De terugreis wordt “even” een file van een uur ontweken, maar dat maakt de terugreis niet minder vervelend. Dames 2 en U16 kijkt terug op een gezellig, leuk en geslaagd weekend.

 

Deze diashow vereist JavaScript.

Spread the word. Share this post!