Dames 2 neemt punten mee uit Harderwijk!

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Rebound op het programma. Een team die we dit seizoen nog niet hebben gezien, omdat zij de eerste keer niet kwamen opdagen door speelsters tekort. Gezien de ranglijst (nummer 12 tegen nummer 2) zou het niet een heel spannende wedstrijd worden.

De wedstrijd werd geopend met een score van de dames uit Harderwijk, maar al snel staan we ons mannetje en laten we zien waarom wij op een 2e plek staan. De ene naar de andere score wordt gemaakt. Na 3 minuten staan er 5 teamfouten van rebound op het bord, de vrije worpen worden goed benut en we bouwen een mooie voorsprong op. Stand na het 1e kwart: 9-27

Gestaag gaan de dames uit Tubbergen door. Rebound weet onze scores alleen tegen te houden door fouten te maken. Gelukkig hebben beide scheidsrechters de wedstrijd prima onder controle. Bij een fluitsignaal wordt er eerst verbaasd gekeken, maar dan komt het besef dat de scheidsrechters gelijk hebben en loopt Jolly Jumpers lachend het veld over. Door het harde werken is de voorsprong verder uitgebreid. Ruststand 16 – 50.

Langzaam wordt het idee geboren om voor de 100 te gaan. Het blijft een leuk doel. Zo gezegd zo gedaan. De dames van Jolly Jumpers gaan er letterlijk voor. Tot frustratie van rebound en haar supporters. Er wordt van alles geprobeerd om ons af te leiden. Helaas zonder resultaat. Rustig blijven de dames uit Tubbergen de bal door de ring gooien. Eindstand 3e kwart: 29 – 79.

Ondanks dat de wedstrijd in principe al lang was gespeeld, bleef het doel om de 100 te halen. De eerste 5 minuten speelt Jolly Jumpers zoals het de hele wedstrijd heeft gedaan. De bank van Harderwijk is het duidelijk niet eens met de beslissingen van beide scheidsrechters. Dit wordt bestraft met een technische fout voor de coach van Harderwijk. De vrijeworp wordt zoals bijna alle vrije worpen goed benut.

De laatste 5 minuten weten de dames uit Harderwijk veel te makkelijk scores te maken. Jolly Jumpers zakt terug. Dit is ook te zien in de score. Hardewijk weet bijna net zoveel scores te maken in het 4e kwart als dat ze in de rest van de wedstrijd gedaan hebben. Zet daar tegenover dat de scores bij Jolly Jumpers niet meer vielen en je hebt de eindstand van de wedstrijd. Het doel niet behaald, maar wel een goede wedstrijd rijker.

Eindstand 47-97.

Spread the word. Share this post!