Dames 2 on Tour!

Afgelopen vrijdag 2 juni was het weer zover! Het jaarlijkse uitje voor dames 2 naar Berlijn! Onderweg kwamen we uiteraard weer in een file stil te staan. Wanneer je in de file staat kun je 2 dingen doen. Wachten tot de file voorbij is en dan verder rijden, of je maakt er gewoon een feestje van. Natuurlijk hebben wij gekozen voor de 2e optie. Feestmuziek aan, raampjes open, stembanden opgewarmd en het feest was compleet. De mensen die bij ons in de buurt stonden tijdens de file kregen ook weer een lach op het gezicht. Om half twaalf arriveerden we weer bij de school waar we dit weekend onze slaapplek was. Iedereen was moe van het zitten in de auto en de bus, dus werden de luchtbedden snel opgepompt en maakten we ons klaar om te gaan slapen.

Zaterdag werden we gewekt door de wekker om te gaan ontbijten, want daar konden we terecht tot 9:15. Eigenlijk best jammer als de eerste wedstrijd pas om 17:15 uur is. Plannen voor deze dag werden al snel gemaakt. Een drietal ging Berlijn in op zoek naar een luchtbed die niet lek was en de andere zeven gingen kijken bij de wedstrijd van de tegenstanders uit onze poule.
Bij terugkomst werd er gesproken over de wedstrijd van de tegenstanders. Het team wat verloren had, scheen een team te zijn waar we vorig jaar van hadden gewonnen. Ze hadden slechts met 1 punt verloren, dus ons vertrouwen steeg. Natuurlijk moest er niet te makkelijk gedacht worden! ’s Middags even gekeken bij een wedstrijd van de heren van Twente Buzzards die ook elk jaar aanwezig zijn.

Om 17:00 was het dan eindelijk zover. De wedstrijd tegen BCL. Wij namen snel de leiding en bouwden een prima voorsprong op. Op de een of andere manier lieten we te makkelijke scores toe en waren we niet alert. Ook leek het erop dat een duivel op de ring was gaan zitten, want geen enkele bal wilde er meer in. Het was zeker niet de beste wedstrijd die we hebben gespeeld, maar winst is winst. Eindstand 26-27.

Na een heerlijke maaltijd konden we ons weer klaarmaken voor de 2e wedstrijd. Stuk voor stuk waren we allemaal gemotiveerd tot op het bot om ook deze wedstrijd te winnen. 21:00 uur de tip off voor de wedstrijd tegen TV Jahn Siegen. Met een full-court verdediging gingen we weer fanatiek van start. Er werd wederom een voorsprong opgebouwd. Dit was een erg fysiek team en de scheidsrechters zagen dit niet altijd. Hierdoor kwamen er frustraties bij ons, wat natuurlijk niet heel bevorderlijk was voor het spel. Met nog 3 seconden op de klok besloot Manon maar een schotpoging te doen vanaf de 3 puntlijn. Met deze score werd de eindstand 29-22. Dit betekende dat we 1e in de poule waren geworden en we tegen de nummer 2 van een andere poule moesten gaan spelen.

19047365_654426374753532_1673739892_o

Zondag ging de wekker al vroeg, want er moest om 9:45 een wedstrijd gespeeld worden voor plek 1 t/m 16 tegen #Nordischbynature. Vol goede moed gingen we naar de wedstrijd. We hebben gedaan wat we konden, maar helaas was dit team een maatje te groot voor ons. Zij zijn dan ook geëindigd op een 2e plaats. Eindstand 41-14.

Doordat we deze ochtend verloren hadden werd er om 13:30 de 4e wedstrijd gespeeld tegen Glowing Girls voor een plek 9 t/m 16. Vanaf het begin hebben we goed druk gezet en ons eigen spel gespeeld. Doordat we dit de hele wedstrijd volhielden maakten we het de tegenstander moeilijk om te scoren. Eindstand 31 -16.
Doordat we deze wedstrijd hebben gewonnen mochten we om 21:00 strijden voor de plek 9 t/m 12. Tussen deze twee wedstrijden in hebben we even rustig op onze bedden gelegen, omdat iedereen erg moe was. Een aantal hebben een powernapje gedaan en een aantal besloten een spelletje Jungle Speed te gaan doen. Het spel ging er net zo fanatiek aan toe als de tot nu toe gespeelde wedstrijden. Een aantal schrammen en blauwe plekken later maakten we ons klaar voor het eten.
Intussen wisten wij wie de laatste tegenstander van vandaag was. Ook tegen dit team hadden we vorig jaar gespeel. Helaas hadden wij deze wedstrijd toen ruim verloren. Doordat we een beter resultaat wilden neerzetten dan vorig jaar was iedereen extra gemotiveerd voor deze wedstrijd. TSV Towers was de tegenstander. Wij namen snel de leiding en wederom hadden wij een mooie voorsprong van ongeveer tien punten. Helaas was dit niet genoeg en was het 28 -28 toen de tijd om was. Bij dit toernooi krijg je dan geen nieuwe tijd om uit te maken wie er wint, maar het team dat het eerste scoort wint de wedstrijd. Het blijft een gevoelig puntje, maar helaas wist TSV Towers te scoren uit een vrije worp. Eindstand 29 – 28. Met een grote teleurstelling gingen we terug naar onze school waar we sliepen en maakten we een gezellige avond met de heren van Twente Buzzards. De volgende ochtend ging de wekker om 7 uur en er moest door Miranda en Rosanne nog weer terug gereden worden, dus heel laat hebben we het niet gemaakt.

Maandag was het erg vroeg opstaan, want voordat we moesten spelen, moest de bus weer worden ingeladen en het lokaal op orde gemaakt worden. Toch wel een aantal dingetjes die we liever niet zouden doen. Nadat het klaar was gingen we naar het ontbijt voor de laatste keer. Doordat we al op tijd klaar waren met het opruimen van de spullen konden we lekker rustig aan doen en ons goed voorbereiden op de laatste wedstrijd voor plek 11 of 12.
Eenmaal in de sporthal zagen we een bekend team. We zouden namelijk moeten spelen tegen het team waar we de 2e wedstrijd in de poule fase ook tegen hadden gespeeld. Nu moesten we niet te makkelijk gaan denken, maar die hadden we al een keer gewonnen en dat wilden we graag nog een keer doen.
TV Jahn Sien wilde natuurlijk een revanche op ons nemen. Dit lieten we niet toe en door ons fanatieke, rustige en gecontroleerde spel maakten ze deze wedstrijd geen schijn van kans om een voorsprong op te bouwen. Ook deze wedstrijd wonnen wij van ze. Eindstand 23-15. De 11e plek was wederom van ons! Een prima prestatie waar we trots op zijn.

Om half2 vertrokken we weer naar huis. Stiekem hadden we natuurlijk weer gehoopt om niet in de file te komen, maar helaas als je in Duitsland rijd, kom je altijd in de file! Dus moeten we er maar weer een feestje van maken. Blijkt het dat de tegenstanders van de laatste wedstrijd op de baan naast ons aan het rijden waren. Raampje open, Duitse hits en lekker samen mee zingen, maakte de file een stuk minder erg.
Om 21:30 leek het alsof we van minikamp terug kwamen. Onze ouders stonden al op ons te wachten om de spullen en ons mee te nemen naar huis.

Wij hebben samen een geweldig weekend gehad!!

18839337_10203152325965799_93766479484754470_n

Spread the word. Share this post!