Dames 2 verliest met 1 punt van Zwolle

De eerste wedstrijd van 2019 werd gespeeld tegen Zwolle. Gemotiveerd tot op het bot werd er begonnen aan de wedstrijd. Dames 2 start sterk al worden er de nodige ballen gemist. Dit geheel onnodig. Zwolle begint in een 1-3-1 zone defence, tegenwoordig kijkt dames 2 niet meer van een zone defence op. Echter willen ze in de aanval wel te snel en worden kansen niet benut.
Eindstand 1e kwart 14-11

Beide teams zijn aan elkaar gewaagd. Er wordt hard tegen hard gespeeld, beide scheidsrechters laten veel toe. Zwolle krijgt de kans om een voorsprong op te bouwen, maar dames 2 houdt dat tegen. Met een stand van 28-25 worden de kleedkamers opgezocht.

Tweede helft
Waar aan het begin van het seizoen vaak het 3e kwart minder goed ging, komen de dames nu sterk uit de kleedkamer. Een kleine aanpassing tijdens de aanval en de zone verdediging van Zwolle wordt steeds makkelijker verslagen. Daardoor besluit zwolle in een man to man te gaan staan, maar dat maakt de strijdlust van dames 2 niet minder. Hard werken wordt beloond met een kwart winst van 7-13. Hiermee is de stand na het 3e kwart 35-38 in het voordeel van Jolly Jumpers.

Het vierde kwart is het dus erop of eronder voor beide teams. Dat is te zien en te voelen. De scheidsrechters besluiten meer te gaan fluiten. Het spel van Jolly Jumpers wordt weer gehaast en moeilijke opties worden gekozen in plaats van de makkelijke. Met een aantal nadelige beslissingen is de stand 50-49 als de tijd om is. Teleurgesteld verlaat Jolly Jumpers het veld.

Volgend weekend staat Batouwe op het programma. 18.30 in Sportcentrum de Vlaskoel.

jj 2

Spread the word. Share this post!