Halve finales final four VU16 Jolly Jumpers

Op zondag 14 april de laatste competitiewedstrijd gespeeld wat ons een tweede plek in de final four opleverde. Eindelijk na drie weken de eerste halve finale tegen Landslake Lions uit Landsmeer.

Het begon met een uitwedstrijd op zondag 5 mei om 11:00u. Vroeg uit de veren en met heel veel zin en een gezonde spanning op de gezichten richting Landsmeer.

Het eerste kwart begon een beetje nerveus en voorzichtig. Gelukkig duurde dit niet lang.

De meiden speelden agressief maar hadden erg veel moeite met scoren. Er werden goede aanvallen gespeeld maar de bal wilde er niet in. Ook bij Lions was het niet veel beter waardoor het eerste kwart eindigde in 13 – 10.

In de eerste paar minuten van het tweede kwart ging het de goede kant op. Er werd goed samengespeeld, de juiste keuzes gemaakt, waardoor de meiden terugkwamen in de wedstrijd tot 1 punt. Lions had halverwege het kwart de controle weer terug en konden uitlopen naar een 10 punten voorsprong met rust; 30 – 20

“Meiden, nog niets aan de hand. Alleen ervoor zorgen dat ze niet verder gaan uitlopen”.Zogezegd, zo gedaan. De meiden komen redelijk goed uit de kleedkamer. Het begin is nog voor Lions maar daarna begonnen de ballen te vallen en kregen de meiden weer vertrouwen. Er werd een fanatieke en felle press neergezet waar Lions regelmatig geen raad mee wist. Dit kwart werd dan ook door ons gewonnen;  38 – 32

De meiden konden het goede spel nog een paar minuten vasthouden in het vierde kwart. Daarna was het Lions die de draad weer oppakte en flink begon te scoren. Na nog een laatste inspanning, door middel van een felle press in de laatste 2 minuten, konden de meiden de achterstand nog terugbrengen naar 19 punten.

Helaas verloren met 63 – 44. Een moeilijke opgave voor de volgende wedstrijd, maar zeker niet onmogelijk!

 

Dan is het zaterdag 11 mei 18:30u in de Vlaskoel in Tubbergen. Er zit veel publiek op de tribune om ons aan te moedigen.

De meiden hebben dit in de eerste paar minuten niet nodig. Een voortreffelijke start met een run van 8 – 0. Lions weet niet wat er gebeurt en duikt in een time out. Na de time out begint het bij Lions te draaien.

Onze meiden hebben moeite om de punten te maken en Lions dendert verder waardoor het eerste kwart eindigt in 12 – 20.

In het tweede kwart is het stuivertje wisselen voor beide teams. De meiden geven nog steeds erg veel druk. De defense is strak en fel. Het begin van het kwart is duidelijk voor Lions, maar de meiden geven niet op. Door veel te wisselen in de defense is het eind van het kwart voor ons. Stand met rust is 31 – 39.

Ook het begin van het derde kwart gaat voortvarend van start. De meiden beginnen met een felle press en Lions heeft weer moeite om de aanvalshelft te halen. Het gaat een aantal minuten qua scores heen en weer waardoor het verschil steeds rond de 6 punten blijft.

Maar dan krijgt Lions grip op de wedstrijd en moeten wij een time out gebruiken om de run te stoppen. Het ritme van Lions werd niet onderbroken en ze gingen verder waar ze gebleven waren, met scoren. Een goed derde kwart voor hen met als stand: 44 – 60.

 

Spread the word. Share this post!