Jade Brughuis (15) naar Dames 1

Van jongs af aan was Jade al erg fanatiek en gehaaid op de bal. Waar de bal was, daar was Jade. Dit heeft doorgezet in haar ontwikkeling. Vanaf U16 liet Jade zien wat ze kon. Ze had een leidende rol binnen het team. Jade ging van U16 naar U20 onder leiding van Richard Steggink. “Jade kreeg al snel de bijnaam benjamin van haar nieuwe teamgenoten” aldus Richard. Voor Jade maakte dat niets uit. “Ze deed wat van haar gevraagd werd en liet haar niet van de wijs brengen”. Het was nog steeds te zien dat Jade voor elke bal wilde gaan. Door de blessures van haar teamgenoten is de ontwikkeling van Jade in een stroomversnelling geraakt. “Jade heeft respect afgedwongen bij haar team en bij de staf, en terecht”.

De TC heeft in overleg met Jade en haar ouders, besloten om haar toe te voegen aan de selectie van Jolly Jumpers Dames 1. “Jade is uit goed hout gesneden, talentvol zijn is vaak niet genoeg om hogere doelen te bereiken. Je krijgt cadeaus als je jarig bent, maar binnen de topsport krijg je in principe geen cadeaus, dit moet je zelf afdwingen” vult Richard nog aan.

“Dat ze geselecteerd is voor het Nederlands team vrouwen U16 is logisch voor mij en een mooie bekroning van haar goede seizoen. Hierbij is het dan ook wel logisch dat ze komend seizoen de stap naar Dames 1 van Jolly Jumpers gaat maken. Ze is jong hoor ik de criticasters zeggen en dat is waar, maar het verleden heeft aangetoond, en niet alleen binnen Jolly Jumpers, dat dit voor sommige talenten is weggelegd en zo op zoek kunnen gaan naar hun grenzen”.

Natuurlijk is er ook aan Jade gevraagd wat ze er van vind om in de Dames Eredivisie te gaan basketballen. “Eerst vond ik het best spannend om de overstap te maken. Nu ik eenmaal aan het meetrainen ben, vind ik het super leuk. De meiden betrekken mij ook overal bij en dat vind ik super fijn. Ik heb erg veel zin in komend seizoen. Ik hoop dat ik veel ga leren en dat we er samen een mooi seizoen van gaan maken!”

Wij wensen haar een sportieve, leuke en leerzame tijd!Jade JJ Jade NT foto

 

Spread the word. Share this post!