Jade Brughuis geselecteerd voor het Nederlands Team onder de 16 jaar

Jade Brughuis is 15 jaar en speelt van jongs af aan al bij Jolly Jumpers. Al snel had Jade een leidende rol bij haar team. Afgelopen jaar maakte Jade de stap naar de leeftijdsklasse onder 20. Met haar team is ze uitgekomen in de eredivisie.

Deze zomer zit Jade niet stil wat betreft de basketbal. Jade is namelijk opgenomen in de selectie van het Nederlands team onder 16. Dinsdag 23 juli, zijn ze afgereisd naar Kienbaum in Duitsland. Hier worden een tweetal oefenwedstrijden gespeeld tegen het Duitse team in dezelfde leeftijdsklasse. De eerste oefenwedstrijd is helaas verloren. De tweede wedstrijd, eveneens tegen hetzelfde team, werd helaas ook verloren. Maar genoeg leerpunten voor de aankomende weken. Wedstrijden zijn niet het enige wat ze doen. Uiteraard worden er ook trainingen afgewerkt. Jade heeft i.v.m. een blessure helaas niet kunnen spelen dit toernooi.

Wanneer de oefenstage in Duitsland erop zit, vliegt Jade door naar Servië. Daar volgt ze met de overgebleven 16 meiden de 2eoefenstage. Goed nieuws want, Jade mag weer spelen. Ook hier werden een tweetal oefenwedstrijden gespeeld, maar helaas verloren. Maandag avond hebben ze het vliegtuig terug naar Nederland genomen.

Na de 2 oefenstages werden er nog een 4-tal trainingen gegeven. Daarna, op 4 augustus is de definitieve selectie bekend gemaakt. Het is gelukt, ondanks de blessure heeft Jade de selectie gehaald! Dat betekend dat ze mee mag naar het EK voor vrouwen U16 in Sofia. Jade reist op 8 augustus af naar een oefenstage in België. Het EK staat namelijk ook nog op de planning. Dit is van 15 t/m 24 augustus in Sofia. Voor Jade een droom die uitkomt.

Jolly Jumpers wenst Jade heel veel succes met het programma wat nog volgen gaat deze zomer.

WhatsApp Image 2019-07-24 at 15.21.03 3

 

 

 

 

 

 

Spread the word. Share this post!