Jolly Jumpers Dames 2 wint van Amical

Amical VSE1 – Jolly Jumpers VSE2
(12-16;26-29;29-41;34-48)

Vrijdagavond moest Jolly Jumpers al om 19:15 uur spelen in Enschede. Met veel mensen die stage lopen, studeren of werken een uitdaging om daar op tijd te zijn.

De vorige wedstrijd tegen Amical, werd thuis met 2 punten verloren, nadat we de hele wedstrijd achter hadden gestaan. De inhaalrace in het vierde kwart was toen niet voldoende. Maar de taktiek die we in het vierde kwart speelden, voerden we afgelopen vrijdag prima uit. Amical heeft twee bepalende speelsters en de opdracht was dan ook om er voor te zorgen om met wisselende verdedigingsvormen Amical te dwingen tot andere keuzes dan ze eigenlijk wilden.

Jolly Jumpers begon uitstekend aan de wedstrijd. Een goede verdediging, met een steeds beter wordende communicatie zorgden er voor dat we lekker fastbreak konden spelen. Het tweede deel van het eerste kwart zakten we even wat weg waardoor de kwartstand 12-16 werd.

Ook het begin van het tweede kwart was voor ons. Met een 0-13 run hielden we Amical van scoren af en aan onze kant speelden we met durf en lef in de aanval. De rest van het tweede kwart hadden we het even lastig omdat hun twee bepalende speelsters toch wat gaatjes konden vinden in de verdediging.
Met een ruststand van 26-29 werd de kleedkamer bezocht.

Normaal is de start van het derde kwart niet altijd ons finest moment. Maar dit keer werden de touwtjes in de verdediging nog eens aan gehaald. Een kwartstand van 3-12 was het resultaat. Daarmee was de wedstrijd gespeeld.

Jolly Jumpers won door een goede defense. Aanvallend moeten we nog even wat scherper zijn in de afronding. Maar met het oog op de streekderby tegen Uitsmijters a.s. zaterdag 16-3, 19:00 uur, geeft de manier waarop we stonden te verdedigen vertrouwen.

Spread the word. Share this post!