Jolly Jumpers Dames 2 wint van Basketiers!

Voor het eerst speelt dames 2 thuis op zondag. Na een geslaagd feestje van Rosannes 25ste verjaardag zaterdag, eerst de wedstrijd van dames 1 kijken en daarna zelf aan de bak.

De vorige wedstrijd tegen Basketiers verliep in het begin moeizaam, dus we wisten dat we ze niet moesten onderschatten.

Gelijk vanaf het begin van de wedstrijd stuitten we op een zone, we beginnen goed, met 5-0, maar daarna weet basketiers de basket ook te vinden. We gaan er met een 8-0 run overheen, maar weten dit niet vast te houden, basketiers scoort in de laatste 2 minuten 6 punten, wat de stand na het eerste kwart 15-11 maakt.

In het 2e kwart proberen we in de defence meer afwisseling te brengen, zone, press en full court defence wordt afgewisseld. Toch weet Basketiers makkelijk te scoren en kunnen we niet uitlopen. Eind 1e helft; 35 – 27 (kwartstand; 20-16)

In de 2e helft moest er harder gewerkt worden in de defence en moesten we meer gebruik maken van sceens. Met dit in ons hoofd startten we de 2e helft.

In het 3e kwart kwamen we vrij sterk uit de startblokken, dit sloeg echter snel om en de scores gingen gelijk op. Basketiers schakelde nog kort naar man to man en een press, maar hier kwamen wij te makkelijk doorheen waardoor ze toch weer kozen voor de vertrouwde zone.

Eindstand 3e kwart; 54 – 43 (kwartstand 19-16)

In het laatste kwart liep het scorend beter, meer fast breaks en betere keuzes. We konden het helaas wederom in dit kwart niet waar maken om de defence goed neer te zetten en scoorde Basketiers nog steeds te veel. Wij waren gelukkig sterker en kon er uiteindelijk een Winfie gemaakt worden!!

Eindstand: 80 – 66 (kwartstand; 26-23)

Nu een maand rust, 8 maart spelen wij in Enschede tegen Amical.

Spread the word. Share this post!