Jolly Jumpers DS2 – Snipers

De allerlaatste thuis en competitiewedstrijd stond op het programma voor dames 2. Gezien ze de laatste wedstrijden veelal in nederlagen geëindigd zijn, wilden ze het seizoen winnend afsluiten.

Voortvarend gaan de dames van start. Zoals vooraf afgesproken staan er 5 speelsters als 1 team op het veld. Binnen no time staat er een stand van 13-4 op het score bord. Dit komt mede door de fastbreaks en de aanval, die opeens werkt. Vanaf de 8e minuut maken de dames het zichzelf onnodig lastig, waardoor snipers zich prima weet terug te vechten in de wedstrijd. Eindstand 1e kwart 22-21

Pas in de 5e minuut van het 2e kwart weten de dames van Jolly Jumpers weer te scoren, ondertussen groeit het zelfvertrouwen met de seconden bij de snipers. De aanval wordt in de time out bijgesteld en ook wordt er een tandje terug gedaan in de verdediging. Dit om te proberen weer terug in de wedstrijd te komen. Ruststand 30-35 (8-14)

Waar is het team dat met elkaar begonnen is dit seizoen gebleven? Er moet wat gebeuren in het 3e en 4e kwart, want de dames van Jolly Jumpers willen niet dat ook de laatste wedstrijd verloren gaat.

Snipers heeft geluk wat betreft de scores, de ballen gaan er makkelijk in. Bij Jolly Jumpers is dit het tegenover gestelde. Wat er ook geprobeerd wordt. 1-3-1 aanval, de flex aanval of wat anders, het lijkt niets uit te maken.

Met nog 2 minuten in het 3e kwart te spelen, raakt er aan de kant van snipers iemand geblesseerd. Voor hen een domper, omdat ze met 6 personen waren afgereisd naar Tubbergen. Is dit dan het moment waar Jolly Jumpers (met 11 speelster) ze terug kunnen pakken? Besloten wordt om snel te spelen en te gaan voor de fastbreak. Eindstand 3e kwart 37-48 (7-13)

Nog 10 minuten te gaan. De achterstand is 11 punten, dus opzich zou het te doen moeten zijn. Wanneer snipers in fouten last komt en met 4 speelsters verder moet, wordt het de dames uit Tubbergen nog iets makkelijker gemaakt, maar ook dan vallen de scores niet. Wederom een verloren wedstrijd. Het is jammer dat de competitie zo geëindigd is voor dames 2. Eindstand 57-64 (20-16)

Dames 2 bedankt iedereen die ons met ons mee heeft gedaan op welke manier dan ook. Uiteraard worden de wekelijkse supporters ook bedankt.

Het seizoen wordt afgesloten met een internationaal toernooi in Berlijn, wat plaatsvindt tijdens het Pinksterweekend.

Spread the word. Share this post!