Jolly Jumpers kijkt terug op een geslaagd basketbalkamp!

Vrijdag 1 september was het dan zover, het Jolly Jumpers basketbalkamp! Een andere datum en een andere locatie als voorgaande jaren, maar met hetzelfde enthousiasme verzamelden de kinderen zich bij De Verdegaalhal voor vertrek naar de kamplocatie in Heino.

image2

Nadat de tassen en koffers waren uitgepakt, maakte het U16 team van trainer/coach Miranda Blokhorst zich klaar voor hun eerste training. De andere teams maakten van de gelegenheid gebruik om een duik te nemen in het naastgelegen zwembad. Toen iedereen weer terug was, was het tijd voor wat drinken en een broodje knakworst en werden er groepen gemaakt voor het avondspel. In het donker werd het smokkelspel gespeeld en de groepen waren om beurten smokkelaars of douaniers. Het ging er zeer fanatiek aan toe! Na afloop van het spel maakten de basketballers zich klaar om naar bed te gaan en mocht er nog ‘even’ worden gekletst. ‘Even’ kletsen bleek nogal ruim opgevat te kunnen worden..

image5

Na een korte nachtrust werden de kinderen om 7.45 uur gewekt door de leiding om zich klaar te maken voor het ontbijtbuffet. Na het ontbijt werden de kinderen wederom in groepen verdeeld en werd er een puzzeltocht gedaan. Het werd de kinderen flink lastig gemaakt, maar uiteindelijk zijn alle antwoorden ingevuld. Na de lunch stond iedereen klaar in trainingstenue en werd er zowel binnen als buiten getraind. Doordat het heerlijk weer was is de groep naar de nabijgelegen kinderboerderij gewandeld. Daar vandaan werd er verder gewandeld naar het recreatiemeer. Het maakte niet uit of je een bikini of zwembroek aan had, iedereen wilde graag afkoeling zoeken in het recreatiemeer. image3

’s Avonds stond er weer een heerlijke maaltijd klaar. Er stonden gehaktballen op het menu, maar ondanks dat ze goed smaakten was iedereen van mening dat ze niet op konden tegen de ‘kampballen’ van Truus en Janna. Om 20.00 uur was het tijd voor een kampvuur dat met veel zorg klaar was gemaakt door de leiding. Er werden broodjes gebakken en marshmallows geroosterd boven het vuur onder het genot van vele liedjes. Ter afsluiting van de dag werd er Blacklight Midgetgolf gespeeld. Nog even wat drinken en iedereen vertrok zonder tegenstribbelingen naar de slaapkamers. Een dag vol activiteiten kost immers flink wat energie!

image4

Zondagochtend ging, na een wat langere nachtrust, wederom om 7.45 uur de wekker. De laatste dag, wat gaat de tijd toch snel als je plezier hebt! Na het ontbijt werd het doolhof-tikspel gespeeld. Toen de zon begon te schijnen werd er gezamenlijk naar de recreatieplas gewandeld voor een teambuildingsactiviteit: vlotten bouwen! Onder leiding van een instructeur werden er vlotten gebouwd met palen, touwen en tonnen. Mooi om te zien hoe de verschillende groepen samenwerkten en de vlotten vlot in elkaar hadden zitten en er vervolgens mee konden varen. De twee jongste basketballertjes uit U8 mochten bij de instructeur in de kano en vaarden met de groepen mee. Na afloop van de activiteit gingen de zwemvesten uit en kon er worden gezwommen in het recreatiemeer. Eenmaal terug bij het ‘Jolly Jumpers-huis’ zijn alle spullen bij elkaar gezocht en werden de auto’s weer ingepakt. Moe maar voldaan stapten de basketballers in de auto. Het weekend was alweer voorbij. Bij de sporthal stonden ouders, broertjes en zusjes al klaar om de kinderen op te halen.

image1

De kampleiding kijkt terug op een zeer geslaagd basketbalkamp en bedankt alle kamp-dames en -heren voor hun gezelligheid! Speciaal dank aan onze partner Skik Kinderopvang Tubbergen voor het beschikbaar stellen van de ‘Skik-bus’ voor het vervoer van en naar Heino.

De overige foto’s zijn te vinden op de Facebookpagina van Jolly Jumpers.

Spread the word. Share this post!