Jolly Jumpers kijkt terug op geslaagd scholenbasketbaltoernooi

Vorig weekend organiseerde basketbalvereniging Jolly Jumpers een scholenbasketbaltoernooi voor kinderen uit de groepen 3 en 4. Doel van het toernooi was om kinderen op een leuke en sportieve manier kennis te laten maken met basketbal.

De warming-up werd gestart met de koningsdans 2019, de Pasapas. De kinderen kenden allemaal het lied én het bijhorende dansje al van de koningsspelen op hun basisschool. Na de warming-up werden er verschillende dribbeloefeningen gedaan: hoog en laag dribbelen, op de knieën dribbelen en cross-overs. Ook het schieten op de basket werd geoefend. De kinderen lieten aan de begeleiding zien over een goed balgevoel te beschikken en daarom kon er ook al geoefend worden met een lay-up. Een lay-up is een beweging waarbij je, zonder dribbelen, in twee stappen een beweging naar de basket maakt en probeert te scoren.

De kinderen werden tijdens het toernooi bezocht door twee paashazen in basketbaltenue. De paashazen mochten natuurlijk even hun ‘basketbalskills’ laten zien: ze deden een oefening voor en de kinderen deden deze zo goed mogelijk na.

3×3 basketbal
Het geoefende werd in de praktijk gebracht tijdens basketbalwedstrijdjes waarbij met twee teams van 3 spelers werd gespeeld: 3×3 basketbal. In deze spelvorm hebben kinderenveel meer kansen om aan de bal te komen, hoeven ze met minder spelers rekening te houden en iedere speler blijft betrokken bij het spel. De kinderen deden erg hun best en er werd door alle teams volop gescoord. Na de wedstrijdjes was het tijd voor een pauze. Even op adem komen en een beker ranja voor de dorst.
20190420_3

 

Paashaas-schieten
Na de pauze was het tijd voor het ‘paashaas-schieten’. Degene die het vaakst raak kon schieten, met een basketbal, van afstand was de winnaar. Guusje Geuke uit groep 3 bleek over de beste schottechniek te beschikken en zij won hiermee een heerlijke chocoladepaashaas.
 

Parcours en finale
Na het schieten was het tijd voor een parcours, welk team komt het snelst over de hindernissen naar het eindpunt. Daarna werd er een basketbalwedstrijd gespeeld op groot veld en 5 tegen 5. Na afloop van het toernooi kreeg elk kind (en hun broertjes en zusjes) nog een paas-attentie. Basketbalvereniging Jolly Jumpers kijkt terug op een geslaagd toernooi waarbij kinderen uit de groepen 3 en 4 kennis hebben kunnen maken met het basketbalspel!
20190420_6

Spread the word. Share this post!