Jolly Jumpers U20-1 wint tegen Apollo U20-1

Verslag gemaakt door Jade Brughuis

Dit weekend stond de wedstrijd tegen BC Apollo op het programma, we wisten dat het een moeilijke tegenstander zou worden die nooit zou opgeven.

Eerste helft:

Het 1ste kwart begonnen we sterk, we speelden veel goede aanvallen waar makkelijke scores door ontstonden. Ook zat de defense goed dicht. Dit resulteerde in een stand van 18-8.

In het tweede kwart kwam Apollo sterk terug. Ze gingen in een zone staan waardoor ze ons een aantal minuten van het scoren wisten te houden. Ze maakten hierdoor een run van 12 punten. We bleven vechten voor elke bal en probeerden oplossingen te vinden om door de zone heen te komen. We gingen de rust in met een stand van 32-25.

Tweede helft:

Na de rust wilden we de lijn van het 1ste kwart doorzetten. Dat lukte goed, we zaten er strak op in de defense wat beloond werd met een aantal mooie fast-breaks. Ook de aanval liep beter waardoor er mooie scores vielen. Eindstand van het derde kwart was: 53-39

In het laatste kwart ging Jolly Jumpers ook over naar een zone defense, dat pakte zeer goed uit. Apollo wist niet goed wat ze tegen onze zone moesten doen waardoor we veel steals hadden met makkelijke scores. Eindstand van de wedstrijd: 79-52 in het voordeel van Jolly Jumpers.

Komend weekend heeft Jolly Jumpers U20-1 een druk weekend. Eerst staat op zaterdag om 13:00 de wedstrijd uit tegen Den Helder op het programma. Vervolgens spelen we zondag om 14:15 thuis tegen CTO.

Anna Steggink scoort met krachtige lay-up!

Anna Steggink scoort met krachtige lay-up!

Spread the word. Share this post!