Jolly Jumpers uitgeschakeld in de beker tegen eredivisieteam

Op woensdagavond stond de bekerwedstrijd tegen Binnenland Rotterdam op het programma. De Rotterdammers staan op de 4e plek in de eredivisie. De meiden uit Tubbergen staan 2e in de promotiedivisie. Jolly Jumpers begon met een winst van de sprongbal. Na een aantal scores van Binnenland begonnen de dames uit Tubbergen ook hun spel te spelen. De Jumpers werden niet overrompeld door het snelle spel van de tegenstanders, waardoor het eerste kwart resulteerde in 13-22.

In het tweede kwart speelde Binnenland goed haar speelsters vrij: driepunters vielen aan hun kant en daar waar de Tubbergse dames wel in de help-de-helpside stonden, wist Binnenland de vrije man toch te vinden. Daarentegen speelden de Jumpers sterk, hadden veel rebounds en vochten voor de bal. Snelle fast breaks konden niet op tegen de driepunters. Dit resulteerde in een ruststand van 29-54.

Met opgeheven hoofd begonnen de dames uit Tubbergen aan het derde kwart. Het harde werken ging gestaag door en snelle aanvallen werden afgewisseld met goed uitgespeelde plays. De press van Binnenland werd door Jolly Jumpers goed opgelost. Het derde kwart werd qua punten slechts met één verloren: 52-78.

Schermafbeelding 2018-01-25 om 20.03.14

In het vierde kwart konden de meiden van Jolly Jumpers het conditioneel goed bijhouden en bleven keihard vechten voor de bal. Daar waar het publiek goed bleef aanmoedigen (dank daarvoor!), bleven de koppen omhoog. Binnenland kon hierdoor niet uitlopen naar een grotere voorsprong wat tot ergernissen aan de Rotterdamse kant leidde. De wedstrijd werd uitgespeeld met een eindstand van 69-94. Jolly Jumpers is uitgeschakeld in de Beker. Hoewel de 2e helft van de wedstrijd gewoon in een gelijke stand eindigde (40-40). René Heeres, coach van de Tubbergse dames, is trots op zijn meiden. 

Zaterdagavond spelen de meiden van Jolly Jumpers weer voor de competitie en het behoud van de tweede plek. Om 19.30 uur nodigen wij jullie allemaal uit om ons aan te moedigen tegen een ander team uit Rotterdam, namelijk Baros. Be there!

(Foto’s: Herman Zandhuis, Facebook)

Spread the word. Share this post!