Jolly Jumpers VU14-1 speelt finale dag NJK in Tubbergen

Het VU14-1 team van Jolly Jumpers speelt op zaterdag 3 juni op de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen (NJK) Finale dag in Tubbergen. Zij hebben op zaterdag 20 mei de eerste dag gespeeld in Utrecht. De uitslagen van deze eerste dag zijn bepalend geweest voor de planning van deze NJK Finale dag.

Het Jolly Jumpers VU14-1 team heeft op zaterdag 20 mei de eerste NJK dag gespeeld tegen Dozy BV Den Helder uit Den Helder en Celeritas-Donar uit Groningen. Bij de bekendmaking van de planning van de eerste dag waren er veel verbaasde gezichten dat Jolly Jumpers en Dozy BV Den Helder al op de eerste dag aan elkaar gekoppeld waren. Aangezien beide teams verwacht werden in de ‘finale’ op de tweede dag in Tubbergen. Echter heeft de NBB niet gekeken naar de sterkten van de teams en heeft zo doende de verwachte finale al op dag 1 gepland. Echter ging de knop al snel om, want als je Nederlands Kampioen wil worden moet je van iedereen winnen, ongeacht het moment. Helaas heeft Jolly Jumpers de wedstrijd verloren met 62-58. Al met al érg zuur en super vervelend aangezien er twee jaar werk in heeft gezeten. Verliezen is niet erg, maar de invloed van de scheidsrechters heeft helaas een doorslaggevende rol gespeeld deze wedstrijd.

Na het verlies tegen de Helderse meiden stond er later op de dag ook nog een wedstrijd gepland tegen de meiden uit het hoge noorden: Celeritas-Donar. Dit was een wedstrijd die na de klap in de ochtend moeizaam op gang kwam. Gelukkig kon er in deze wedstrijd meer door gewisseld worden zodat meiden die minder hadden gespeeld nu meer minuten konden maken en andere meiden kon wat rust gegeven worden. Deze wedstrijd werd rustig gespeeld en gewonnen met 83-54. En daarmee zat de eerste NJK dag er op.

De NJK Finale dag zal in het teken staan van de strijd om de nationale titel voor VU14 teams. Dozy BV Den Helder en BS Leiden hebben de eerste plaats nog in eigen hand, Jolly Jumpers heeft een tweede plaats nog in eigen hand. Indien BS Leiden met voldoende marge wint van Dozy BV Den Helder kan Jolly Jumpers ook nog hopen op een titel, al is dat natuurlijk afwachten.

Jolly Jumpers zal nog moeten spelen tegen Attacus uit Veghel, een team met meerdere meiden die in de voorselectie zitten van het Nederlands team. Zij hebben op de eerste dag verloren van BS leiden (85-35) en Dozy BV Den Helder (51-75). Zij zullen dus gebrand zijn op eer herstel, maar zullen erg vroeg moeten vertrekken voor de wedstrijd van 10:00 uur. Ook moet er door het Tubbergse team aangetreden worden tegen finalist BS Leiden. Een team wat tegen de twee ‘mindere’ teams heeft aangetreden op de eerste dag en deze gewonnen heeft met 85-35 tegen Attacus en 47-101 tegen Celeritas-Donar. Dit zal dus een bepalende wedstrijd zijn om de eindrangschikking op de eerste drie plaatsen.

Het complete speelschema ziet er als volgt uit:
10:00    Jolly Jumpers – Attacus
12:00    Celeritas-Donar – Dozy BV Den Helder
14:00    BS Leiden – Jolly Jumpers
16:00    Attacus – Celeritas-Donar
18:00    Dozy BV Den Helder – BS Leiden

De finale dag wordt gespeeld in onze eigen hal! Kom allemaal kijken en onze meiden aanmoedigen!!

Spread the word. Share this post!