Jubileuminterview met Loes Hendriks en Antoon Tijink

Interview vragen kaderlid, tafel, Loes Hendriksen en Antoon Tijink

 

  1. Wie ben je, hoe oud ben je en hoe lang heb je je nu al ingezet voor Jolly Jumpers?

Antoon: Mijn naam is Antoon Tijink maar iedereen zegt Toon, is ook lekker makkelijk. Ik ben 57 jaar en heb me nu zo’n 27 jaar voor Jolly Jumpers ingezet. Met groot plezier overigens.

Loes: Ik ben Loes Hendriks-Lempersz, 43 jaar en aankomend seizoen wordt ons 24ste seizoen achter de tafel bij ds1. Sinds 1.5 jaar ben ik tevens samen met Dorien Nijland wedstrijdsecretaris.

 

  1. Hoe ben je destijds bij Jolly Jumpers betrokken geraakt?

Antoon: Ron Luberti (helaas overleden) vroeg mij zo’n 27 jaar geleden of ik scout wilde worden van de Meisjes Junioren Eredivisie. Dat leek mij op zich wel leuk, maar de wedstrijden naar bijvoorbeeld Den Helder zag ik niet zitten en heb daar dus voor bedankt. “Maar als je mij als vaste scorer wilt hebben, heb ik er geen probleem mee.”

Zo ben ik dus betrokken geraakt bij Jolly Jumpers. De eerste jaren samen met Dionne Vissia en later met Loes Hendriks en Marli Kamp

Loes: Ik heb vanaf mijn 7e zelf basketball gespeeld. Ik kom uit een basketbalgezin. Mijn beide ouders en zusje hebben ook gebasketbald. Toen ik door fysieke problemen niet meer kon spelen ben ik gevraagd als vaste tafelbezetting voor ds1.

 

  1. In welke periode ben je kaderlid geweest bij Jolly Jumpers en wat heb je allemaal gedaan, met welke mensen heb je samengewerkt?

Antoon: Kaderlid tafel. Heb ik eigenlijk nooit zo bekeken, maar het mooiste van het tafelen zijn de mensen waar je mee werkt of hebt gewerkt. Denk daarbij aan coaches, scheidsrechters en officials.

Loes: Vanaf het seizoen 96/97tot heden. Tafelbezetting dames en u 20. En wedstrijdsecretaris sinds 1.5 jaar. Achter de tafel met Toon natuurlijk. Marli Kamp, Steffan Bollen en nu met Manon Everlo voor de 24 seconde. Eddy Huisman, Imke Everlo, Fons Kamphuis als speaker en alle scheidsrechters en de staf van dames 1 natuurlijk. Het wedstrijdsecretariaat doe ik samen met Dorien Nijland.

 

  1. Waar was je goed in, wat deed je met heel veel plezier

Antoon: Ik was blijkbaar goed in het bedienen van de klok en dat doe ik nog steeds met veel plezier.

Loes: Ik was zelf een vrije goede basketbalster en speelde graag als guard. Ook het tafelen gaat me prima af. We hebben onderling veel plezier tijdens de wedstrijd.

 

  1. Wat was je mooiste ‘moment’ bij Jolly Jumpers?

Antoon: Het mooiste bij Jolly Jumpers was dat we landskampioen werden. Tijdens het White Diamonds Toernooi (Almelo) veel wedstrijden getafeld tussen verschillende landen, maar die ene wedstrijd voor het kampioenschap van Nederland die ging pas echt ergens over.

Loes: Buiten onze eigen kampioenschappen, natuurlijk de successen binnen de vereniging.

 

  1. Wat was je minst mooie ‘moment’ bij Jolly Jumpers?

Antoon: Het minste mooie moment bij Jolly Jumpers betreft mijzelf. Ik was in training voor de halve marathon van Enschede toen ik een aortadissectie A kreeg. Een gescheurde aorta dus. Ik heb toen een aantal weken niet kunnen tafelen en dat was natuurlijk wel balen.

Loes: Een negatief moment heb ik eigenlijk niet. Verliezen is natuurlijk nooit leuk, maar je leert er wel door en dat is soms net zo belangrijk.

 

  1. Wie hoop je in ieder geval tegen te komen indien je naar de reünie gaat op 7 september?

Antoon: Hoop sowieso het landskampioensteam weer tegen te mogen komen tijden de reünie.

Loes: Zoveel mogelijk bekenden die al een tijdje weg zijn. Niet 1 persoon specifiek.

 

  1. Jolly Jumpers bestaat bijna 50 jaar, wat wens jij de vereniging toe voor de toekomst?

Antoon: Ik wens de vereniging heel veel sportieve jaren toe en we hopen natuurlijk allemaal dat o.a. Dames 1 weer een keer kampioen van Nederland mag worden.

Loes: Ik hoop dat we nog jaren samen veel sportief productieve seizoenen mogen beleven met vele hoogtepunten.

 

 

 

 

Spread the word. Share this post!