Kennismaken met: Coach Dames 1 René Heeres

Beste clubleden,

Vanaf volgend seizoen ben ik de nieuwe coach van dames 1 van Jolly Jumpers. Relatief nieuw, want in een grijs verleden was ik ook als eens betrokken bij deze club.

In het dagelijks leven ben ik (part-time) docent aan een middelbare school. Nu nog in Apeldoorn -waar ik ook woon-, volgend schooljaar in Baarn. Daarnaast zit ik de dagen dat ik niet op school zit in mijn atelier, als professioneel beeldend kunstenaar.

De afgelopen jaren heb ik in het basketball diverse teams getraind. Van jeugd tot senioren, van dames tot heren. Regionaal en landelijk. Vaak meerdere teams tegelijk.

De reden dat ik er zeer naar uitzie om dit team te gaan trainen en coachen, heeft alles te maken met het feit, dat ik de meeste dames ken vanuit het rayon, in mijn rol als rayoncoach. En daar zeer goede herinneringen aan heb. We zijn nu heel wat jaren verder, maar ik heb gemerkt dat die klik nog steeds aanwezig is (de eerste teambespreking hebben we inmiddels achter de rug).

Maar ook het feit, dat de club ambitie heeft om in de toekomst weer te gaan acteren op het hoogste niveau, heeft meegespeeld. Wat is er mooier dan, in deze tijd van basketball-scholen, bolwerken en noem maar op, op niveau te spelen met een team, dat uitsluitend uit dames bestaat die uit de regio komen!

Wat ik in ieder geval kan beloven, is dat dit team altijd met lef zal spelen. Niet bang om fouten te maken -daar leer je het snelst van – en altijd spelend met veel energie.

Ik zie iedereen graag tijdens onze thuiswedstrijden. Het gaat een mooi seizoen worden!

René Heeres

 

 

Spread the word. Share this post!