Kennismaken met coach VU20-1: Eelco Velthof

Vrouwen U20 Eredivisie 2017 – 2018

Kennismaken met.. Coach VU20-1: Eelco Velthof

Ok, eerst een kleine terugblik op afgelopen seizoen (mag nog he?). Wat een seizoen en wat een fantastisch einde; U18 Nederlands Kampioen 2016–2017! Gestart in augustus 2016 met 1 doel; missie geslaagd op 29 april 2018! Het kon niet beter! Nu, blik op het komende seizoen. Een trede hoger, met het gros van de dames door naar de Vrouwen U20 Eredivisie. Deze competitie zal anders zijn; fysieker, tactischer, sneller. Kort en goed; betere speelsters en dus veel meer tegenstand.

Afgelopen maanden is er druk gesproken over de toekomst van Jolly Jumpers; hoe zorgen we er voor dat de club aansluiting houdt met de nationale top? Dames 1 werd met glans kampioen van de Promodivisie. De keuze is gemaakt om (nog) niet de stap te maken naar de Eredivisie, wel is de ambitie om daar over x jaar weer te staan. Bij die ambitie moet dan ook de VU20 aansluiten; beter worden, stap voor stap. Zodat zij, na dit of het daaropvolgende seizoen, aan kunnen sluiten bij het eerste damesteam. Een aantal meiden zullen dit jaar al deze stap kunnen maken, ruiken aan het ‘echte werk’. Dat is waar ook de ambitie moet liggen; spelen in dames 1!

Voor de VU20 geldt dit jaar dat we mogen en moeten leren. Elke training beter willen worden, na elke wedstrijd bepalen wat we beter willen/moeten doen. Zo hoog mogelijk eindigen in de competitie, waar het halen van de Final Four een topprestatie zou zijn. Reëel doel? Geen idee! Zolang wij spelen met passie, strijd, karakter, energie en teamspel, kunnen we ver komen.

VU20 Eredivisie; dit vraagt iets van speelsters, staff, vereniging en ouders. We reizen het hele land door, trainen 3x per week, liefst nog een keer extra; het is topsport op ons niveau. Belangrijk is dat we voor het bedrijven van topsport één ding niet vergeten. Thijs Zonneveld, columnist en sidekick bij de NOS Tour Etappe zei het volgens mij heel treffend; “De basis van topsport is PLEZIER.” Het plezier in het spel; het is de reden waarom we zijn gaan en blijven basketballen.

Ik wens iedereen een plezierig seizoen 2017–2018 !

Eelco Velthof
Trainer/Coach VU20 2017-2018

Spread the word. Share this post!