Kidsclub Jolly Jumpers lijkt succesformule

jjVanaf eind januari is de Tubbergse basketbalvereniging begonnen met de Jolly Jumpers kidsclub. Kinderen in de leeftijd van 4 tot 6 jaar kunnen eens in de twee weken op zaterdagochtend een uurtje komen bewegen en kennismaken met de basketbalsport. De opkomst is sinds het eerste begin zeer goed te noemen.

Omdat de basketbalvereniging werkt met vrije inloop is het elke keer afwachten hoeveel kinderen er aanwezig zullen zijn. “Het is leuk om te zien dat er iedere keer nieuwe kinderen komen, maar ook kinderen terug blijven komen” aldus een van de trainsters. Tijdens de trainingen worden er spelactiviteiten gedaan die gericht zijn op basketbal, maar een tikspelletje als kat en muis zijn ook favoriet. Gemiddeld doen er ongeveer 15 enthousiaste kinderen mee. De vereniging merkt dat de kinderen niet alleen uit Tubbergen komen, maar ook uit dorpen rondom Tubbergen. “De kidsclub is zo leuk, omdat je niet kunt verliezen en ik lekker veel kan rennen” is de mening van een jongen die elke keer weer enthousiast binnenkomt.

Door de groei van het aantal kinderen dat er komen, worden de vaste trainsters iedere keer ondersteund door een aantal jeugdleden, zodat er ook in kleinere groepjes gewerkt kan worden aan bijvoorbeeld het schieten op de basket.

Extra paas-training
Zaterdag 20 april (paaszaterdag) is er een extra kidsclub-training. Deze zal in het teken staan van Pasen. Wilt uw zoon of dochter ook eens mee doen? Hij of zij is van harte welkom van 10.00 tot 11.00 uur in Sporthal De Vlaskoel (zaal 3). Ouders zijn welkom op de tribune.

Past dit niet in de agenda? De daaropvolgende reguliere kidsclub-training is op zaterdag 18 mei.

_DSF6703

Spread the word. Share this post!