Maarten Boom assistent coach Dames 1

Inmiddels is Maarten Boom een bekend gezicht bij Jolly Jumpers. Menig speelster weet, dat je niet naar Maarten hoeft te gaan als je niet wilt zweten. Maarten heeft ongeveer 20 jaar ervaring in het spelen van basketbal. Naast basketbal is fitness een grote hobby van Maarten.

Afgelopen jaar had Maarten naast de assistentie van Richard Steggink een rol als een extra training aan te bieden omtrent blessure preventie. Maarten is er van overtuigd dat om een sport goed te kunnen beoefenen, kracht en balans een belangrijke factor zijn. Hiervoor is afgelopen seizoen het onderdeel movements preps geïntroduceerd. daarnaast is er aandacht gegeven aan core balance, start snelheid en sprong kracht.

Afgelopen seizoen waren U20-1 en Dames 1 iedere dinsdag bij elkaar om aan bovenstaande punten te werken. Maarten vond afgelopen seizoen een bijzonder leuk jaar. Hij heeft aangegeven komend seizoen hier ook mee door te willen gaan. Hij heeft veel energie gekregen van de samenwerking met Basketballers die op hoog niveau willen en kunnen acteren.

Voor komend seizoen is er gevraagd of Maarten zich volledig wil gaan richten op Dames 1 als assistent van Coach Annelies Bussink. “Dit lijkt mij erg leuk en zal hier ook serieus mee bezig gaan. Het geeft ons de mogelijkheid om nog meer aandacht te geven aan core balance en krachtontwikkeling. iets wat op dit niveau een must is”. Maarten kijkt met veel enthousiasme uit, naar de eerste training, en de rest van het seizoen om samen te werken met Annelies en Johan(team manager).

Wij wensen Maarten Boom heel veel succes dit seizoen!!

 

 

 

 

Spread the word. Share this post!