Noëlle Droste actief op het EK in Tsjechië met het Nederlands Team U20

Eerder is al bericht gegeven dat Noëlle geselecteerd was voor het Nederlands team. Inmiddels is het EK afgelopen en heeft Noëlle haar voeten weer op Nederlandse bodem gezet. Haar familie stond met smart op haar te wachten op Schiphol. “Ik als zus ben erg trots op Noëlle, ze heeft er zo hard voor getraind en met haar team hard gewerkt”

De wedstrijden waren live op youtube te volgen. Vele leden van Jolly Jumpers zelf, familie, kennissen en andere geïnterneerden zaten aan de buis gekluisterd. Het Nederlands team U20 speelt in de hoogste divisie, namelijk de A-divisie. De eerste twee poule wedstrijden werden gewonnen (Italië +3, Duitsland +11). Hierdoor werden de verwachtingen hoger van het team. Helaas was Frankrijk een maatje te groot. Tegen Polen werd er gespeeld voor een plek in de kwartfinale, ook deze wedstrijd werd verloren. Helaas geen plek in de kwartfinale, dan maar spelen voor plaats 9 t/m 16. Ondanks de strijd die Noëlle met haar team aan is gegaan en heel knap van een achterstand terug zijn gekomen werd ook de wedstrijd tegen Letland verloren.

Door de verloren wedstrijd tegen Letland, moet het team nu degradatie voorkomen. Er werd verder gespeeld voor plek 12 t/m 16. Duitsland stond weer op het programma. Dit schroefde het vertrouwen een beetje op, want in de poule was hiervan gewonnen. En terecht, Nederland speelde een erg sterke wedstrijd en won wederom met +11. Nog eenmaal zegevieren was nodig om te handhaven in de A-divisie. Tegen Portugal was de laatste wedstrijd. Deze wisten ze ook te winnen met +4. Het is gelukt! Het Nederlands team U20 handhaaft zich op het hoogste Europese niveau.

Noëlle heeft een Prima EK gespeeld. Ze stond op één wedstrijd na (wegens andere tactiek) niet in de basis. Een zeer knappe prestatie! Wanneer er de statistieken erbij gepakt worden, heeft Noëlle gemiddeld 30 van de 40 minuten gespeeld. Voor nu kan Noëlle even 2 weken vakantie houden, maar daarna staat ze met alle plezier met Dames 1 op het veld.

Jolly Jumpers feliciteert Noëlle met de prestatie en wenst haar veel succes en plezier voor komend seizoen.

 

Image-17

Spread the word. Share this post!