Noëlle Droste in het Nederlands team U20

Noëlle Droste (18), is een aantal jaar geleden als bankspeelster begonnen bij dames 1, maar heeft inmiddels haar plekje veroverd. Afgelopen seizoen heeft zowel bij dames 1 als bij U20 haar minuten gemaakt. Dit heeft haar vruchten afgeworpen. Zoals voorgaande jaren, gaat Noëlle ook deze zomer met het Nederlands team op oefenstages. Noëlle gaat mee met de leeftijdsklasse onder de 20 jaar.

De eerste oefenstage vond plaats in Portugal. Naast de trainingen die dagelijks op het programma stonden, werden er ook 3 wedstrijden gespeeld. Hiervan werden er twee tegen Portugal gespeelt en een tegen Spanje. Alle 3 de gespeelde wedstrijden zijn afgesloten met een winst.

Na de oefenstage in Portugal, is Noëlle met de selectie afgereisd naar Hongarije voor de 2eoefenstage. Hier is, naast de afgewerkte trainingen, twee keer gespeeld tegen Hongarije. De eerste keer werd er verloren. Tijd om te balen was er niet, want de volgende dag stond er weer een wedstrijd tegen Hongarije op het programma. De hele selectie had zin aan de revanche en waren bloedfanatiek. Dit is niet voor niets geweest, het fanatisme heeft zich uitbetaald naar winst.

Komende week staan er nog 2 trainingen met het Nederlands team op het programma. Afgelopen zondag werd er nog een oefenwedstrijd gespeeld tegen het Nederlands team van de dames. Of Noëlle nu kan genieten van een paar weken rust? Nee, het EK staat namelijk voor de deur. Noëlle zit bij de definitieve selectie voor het EK. Donderdag 1 augustus vertrekt ze met het team naar Tsjechië. Hier zitten ze in de poule met Italië, Frankrijk en Duitsland. Een makkelijke poule is dit niet, maar Noëlle en het Nederlands team gaan hun best doen.

 

Image-5 Noelle Droste

 

Spread the word. Share this post!