(Sprong)kracht training helpt!

Elke dinsdagavond wordt voor de fanatiekelingen onder ons een kracht/core training gegeven van 1,5 uur met als doelstelling je sprongkracht, snelheid en stabiliteit te verbeteren.

Stabiliteit meten is moeilijk, maar wel noodzakelijk voor een goede balans tussen kracht en controle. De snelheid die we trainen is vooral gericht op de eerste meters, ofwel de startsnelheid waarmee je je tegenstander kunt verslaan. De reden waarom we de sprongkracht trainen is om beter te worden in rebounds, lay-ups, steels, blocks etc.

Om te controleren of het programma werkt hebben we afgelopen september een meting uitgevoerd door middel van een wall jump, waarbij het de bedoeling is dat de muur zo hoog mogelijk wordt aangetikt. We hebben de meting herhaald in november en gebleken is dat de gemiddelde verbetering 3,4 centimeter sprongkracht is! Anke Waaier presteerde het zelfs om haar sprongkracht te verbeteren met 10 centimeter!!!

De training wordt elke dinsdag gegeven door Maarten Boom. Maarten is assistent-coach U20-1 en kracht/core balance trainer.
Mocht je interesse hebben in deze training, stuur dan een mail naar: Maartenboom1@outlook.com.

Locatie: oude Mavo / St Canisius Tubbergen
Tijdstip: 18:30 – 20:00 uur (elke dinsdag)
Extra kosten: geen (indien lid Jolly Jumpers)
Minimum leeftijd: 16 jaar (gezien de intensiteit van de training)

Spread the word. Share this post!