Tonego – Jolly Jumpers Dames 2

Na de wedstrijd van vorige week hadden de dames iets goed te maken. Deze week weer goed met elkaar getraind, dus met vertrouwen naar Haaksbergen toe. Het was de bedoeling om de verdediging neer te zetten als een huis en de aanval doorspelen.

De wedstrijd begon met een score voor Jolly Jumpers. Een goed begin. Al snel krijgen de dames een 10-0 run om de oren. Wederom kijkt Jolly Jumpers tegen een achterstand op. Het is nog maar het 1e kwart, dus er is vanalles nog mogelijk. Eindstand 1e kwart 16-11

Waar er vorige week vooral als eenlingen werd gespeeld, staat dames 2 dit weekend als team te spelen. De verdediging staat inmiddels als een huis. Hierdoor heeft tonego zichtbaar moeite om de basket te vinden. In de aanval worden er soms nog te snelle opties genomen. Ruststand 35-27 (19-16)

In het 3e kwart is het altijd afwachten hoe dames uit de kleedkamer komen. Er wordt begonnen in het 3e kwart met te veel turnovers. Hierdoor weet tonego gretig gebruik van te maken. Wederom een 10-0 run om de oren. De achterstand wordt steeds groter. Wat is er allemaal nog mogelijk? Eindstand 3e kwart 53-32 (20-5)

Dan moet er wederom gebikkeld worden in het 4e kwart. Wanneer er nog twijfels zijn of dames 2 kan bikkelen, kunnen die weggenomen worden. Er wordt besloten om minder snelle opties te nemen en van het huis in de verdediging een kasteel te maken. Vanaf de 3e tot aan de 9e minuut weet Jolly Jumpers er voor te zorgen dat Tonego niet aan scoren toe komt. Eindstand 61-47 (8-15)

Dit was alweer de laatste uitwedstrijd van dit seizoen. 13 april speelt dames 2 haar laatste thuiswedstrijd. De snipers uit zeewolde komen op bezoek. Kom de dames uit Tubbergen aanmoedigen!

Spread the word. Share this post!