Verslag trainingsweekend onder 20

Zaterdag 9 en zondag 10 september had de U20 van Jolly Jumpers een trainingskamp belegd in Nijverdal. Coaches Eelco Velthof en Myrthe Beld hadden één en ander goed voorbereid met twee trainingen en een wedstrijd op zaterdag (tegen het eerste damesteam van het lokale Vally Bucketeers) en een training en oefenduel op zondag (tegen promotiedivsionist Groene Uilen).

De onder 20 kent nog maar twee speelsters van vorig jaar: Anke Rikhof en Noëlle Droste. Deze twee zullen bovendien ook vlieguren gaan maken bij het eerste damesteam. De overige speelsters komen uit de U18 en U16 van afgelopen seizoen. Een jong team dus, wat de kans krijgt om te groeien. Komend seizoen staat in het teken van leren. Een trainingsweekend helpt om dat proces te versnellen. Zeker als er weerszijden van het veld Myrthe Beld en Eelco Velthof intensief met de meiden aan de slag gaan. Aan het eind van de zondag waren beide coaches in ieder geval erg tevreden met wat ze gezien hadden dit weekend. “Het seizoen zal zich kenmerken door pieken en dalen.” aldus Eelco. “Dat is inherent aan een jong team. Maar wat we gezien hebben bevalt ons. Op de trainingen wordt al redelijk goed uitgevoerd wat we graag willen zien in aanval en verdediging en als je naar de wedstrijden kijkt, stemde met name de eerste helft tegen Groene Uilen tot tevredenheid.”

De onder 20 speelde twee oefenwedstrijden overigens: van het eerste damesteam van Valley Bucketeers werd op zaterdag eenvoudig gewonnen (48-102). Promotiedivisionist Groene uilen was duidelijk een aantal maatjes groter, maar werd toch ook met 59-52 opzij gezet. De Groene Uilen maken een volledige nieuwe start met een team dat geformeerd is uit speelsters van Celeritas en Groene Uilen. Zij noemen zichzelf dan ook Gele Uilen, grappig genoeg. In deze wedstrijd speelden onze meiden sterk, om in de tweede helft wat weg te zakken, maar lukte het hen wel om aan de voordelige kant van de score te blijven.

Vrijdag wacht de opening van het seizoen met een uitwedstrijd tegen Grasshoppers. Vrijdagavond om 20:45 uur spelen in Katwijk (en vorig jaar liep de wedstrijd daarvoor ook nog eens uit), betekent om 02.00 uur ’s nachts (of later) terugkeren in Tubbergen. Jammer dat ze daar in Katwijk, ondanks eerdere toezeggingen onze uitwedstrijd daar niet meer zo laat op vrijdagavond te plannen, opnieuw geen rekening mee hebben gehouden.

Spread the word. Share this post!